Nieuws
995934
Nieuws

Wanxiang hoogste bieder tijdens Fisker-veiling

Fisker in Chinese handen

Fisker heeft voortaan een Chinese eigenaar. De Chinese auto-onderdelenfabrikant Wanxiang America Corporation bracht het hoogste bod uit op de Amerikaanse autobouwer tijdens de veiling van het automerk.

149,2 miljoen dollar

Wanxiang betaalde 149,2 miljoen dollar en versloeg daarmee Hybrid Tech Holdings LLC; een andere serieus geïnteresseerde partij in Fisker. Er werd in totaal 19 keer geboden in de strijd om Fisker te bemachtigen. Er moet overigens nog wel goedkeuring gegeven worden door de Amerikaanse rechter in Delaware op 18 februari, maar naar verwachting van Fisker zal dit ook gebeuren.

Merknaam

Welke onderdelen van Fisker er allemaal in de koop zijn inbegrepen is nog niet door Wanxiang gecommuniceerd. “Het kan zijn dat Wanxiang afscheid neemt van de merknaam Fisker en het merklogo en een andere naam pakt, maar dat wordt op later termijn pas duidelijk”, aldus de woordvoerder van Fisker. De Karma zoals we die nu kennen blijft in ieder geval bestaan, al is de kans groot dat Wanxiang het model van een technische update voorziet, aangezien de auto al sinds de zomer van 2012 al niet meer wordt gebouwd en daardoor ten opzichte van de concurrentie verouderd is.

Productie hervatten

Wanxiang heeft de intentie om de productie van de Karma zo snel mogelijk weer te hervatten, zo werd in ieder geval eerder aangegeven in een bussinessplan van het Chinese bedrijf. De productie moet eerst worden hervat bij het Finse Valmet, om daarna weer te starten met het bouwen van de Fisker in de Verenigde Staten. Naast de Karma wil Wanxiang ook een SUV op basis van de Atlantic Concept introduceren. "De precieze plannen gaan we hopelijk binnenkort horen”, zegt de woordvoerder.