Nieuws/Buitenland
995937
Buitenland

Vader moet vijf kinderen achterlaten in brandend huis

Bij een hartverscheurend drama in de Amerikaanse stad Minneapolis heeft een vader vijf kinderen verloren. Dat gebeurde toen hun huis in brand vloog. De alleenstaande man wist twee van zijn dochters levend uit het huis te krijgen, maar hij moest machteloos toekijken hoe zijn vijf andere kinderen omkwamen in de vlammen.

Het verdriet van de 60-jarige Troy Lewis over het verlies van zijn kinderen is onpeilbaar. De man wist alleen zijn twee dochters Shaca (9) en Electra (5) te redden. De meisjes liggen net als Lewis met zware verwondingen in het ziekenhuis.

Het vuur brak afgelopen vrijdag uit, mogelijk als gevolg van kortsluiting in een kacheltje. Aan een lokale krant vertelt Lewis dat hij eerst de 9-jarige Shaca naar buiten droeg. Daarna ging hij het brandende huis weer binnen, op zoek naar de rest van zijn kinderen. Hij trof zijn 8-jarige zoontje George dood aan. ,,Ik zag dat hij verbrand was. Mijn kindje was verbrand." Lewis realiseerde zich dat de twee andere kinderen met wie George een slaapkamer deelde ook dood moesten zijn. Hij besloot daarom naar een andere kamer te kruipen en daar zijn dochtertje Electra te redden.

Toen hij het meisje in veiligheid had gebracht, ging Lewis voor de tweede keer terug naar binnen. Maar hij was al te laat. Zijn dochtertje Mary en de 19 maanden oude Gwendolyn bleken ook al te zijn bezweken.

Lewis verloor vorig jaar ook al zijn echtgenote. De vrouw overleed aan een hartkwaal. Hij heeft geen idee hoe het nu verder moet. ,,We hebben geen huis meer waar we naartoe kunnen."

Burgemeester Betsy Hodge van Minneapolis heeft laten weten de drie familieleden te zullen helpen waar zij kan. Ook is inmiddels een inzameling gestart.