Nieuws/Binnenland
995954
Binnenland

Klunzige campagnevideo afgekraakt

Met 24.000 kijkers in ruim een week tijd, mag de campagnevideo van Sint Anthonis Nu met recht een internethit worden genoemd. Hoewel kijkers het filmpje massaal belachelijk maken, vindt lijsttrekker Ad de Kort de campagne geslaagd.

In de video, gemaakt door een gepensioneerde leraar van de basisschool, zingen kandidaat-raadsleden de lokale kiezer vrolijk toe. Internetters verbazen zich over het niveau van de campagnefilm. "Woont daar niemand met gezond verstand om dit filmpje af te keuren? Wie heeft het zover laten komen dat deze mensen zich zo voor schut zetten," vraagt René Dijkema zich op YouTube af.

"De gemeentepolitiek is dus blijkbaar gewoon een soort van ontspanningsavond van de bejaardensoos," schrijft een lezer van weblog GeenStijl over het verkiezingslied op de melodie van Frans Duijts.

Lijsttrekker Ad de Kort ligt niet wakker van alle kritiek. "Als ik over straat loop, hoor ik mensen neuriën en jongeren zingen het hardop mee. Vorige keer waren we op zestig stemmen na de grootste partij. Hopelijk winnen we deze keer," zegt De Kort in het AD.