Nieuws/Binnenland
996057
Binnenland

Burgemeester: Nog geen besluit over Benno L.

Burgemeester Henri Lenferink van Leiden heeft nog geen besluit genomen over wat er uiteindelijk met Benno L. gaat gebeuren. Dat heeft hij zondag laten weten aan demonstranten die zich hadden verzameld bij de vermoedelijke woning van de voor seksueel misbruik veroordeelde zwemleraar.

Lenferink ging ter plekke in gesprek met buurtbewoners. De burgemeester had hen niet vantevoren gewaarschuwd dat Benno L. in hun buurt kwam wonen. „Ik kan hierover niet in de openbaarheid discussiëren omdat Benno L. toevallig een bekende is. Hij heeft zijn straf uitgezeten en dat betekent dat hij weer terug in de samenleving moet”, zei Lenferink daarover. Ook zei hij dat L. in een eenvoudige woning woont en niet in de watten wordt gelegd.

De demonstranten morden. „Er zitten hier vier scholen om de hoek waaronder een school voor gehandicapte kinderen. Het is hier een snoeppot voor Benno L.”, zei een omstander.

De burgemeester liet verder weten dat bewoners van de buurt waar Benno L. woont een brief krijgen met informatie. Daarin zal ook staan dat ze de gelegenheid krijgen voor een vervolggesprek.