Nieuws/Binnenland
996069
Binnenland

'Geen demonstratie tegen Benno L. in Leiden'

In Leiden zal geen demonstratie plaatsvinden tegen de huisvesting van de veroordeelde pedoseksueel Benno L.. Burgemeester Henri Lenferink heeft geen verzoek gehad voor een betoging en „er is geen formele organisatie die zich heeft gemeld voor de demonstratie”, aldus de gemeente zondag.

Zaterdag werd op een Facebookgroep genaamd 'BENNO L. moet weg uit Leiden' opgeroepen om zondag om 14.00 uur te demonstreren op de Apollolaan, waar L. sinds enkele dagen zou wonen. Dat was reden voor de gemeente om met de initiatiefnemers van deze groep om tafel te gaan zitten.

De initiatiefnemers van de Facebookpagina lieten zondagmiddag echter weten niet verantwoordelijk te zijn voor de oproep om te betogen. Zij verzoeken de organisator contact op te nemen met hun community.

De politie hield zondag evenmin rekening met een demonstratie van formaat tegen de komst van de voormalig zwemschoolhouder naar de stad. Volgens een woordvoerder houdt de politie de berichten op social media in de gaten, maar wordt er niet groot ingezet. Of en op welke manier de omgeving van Benno L. wordt beveiligd, wil de politie niet kwijt.