Nieuws/Binnenland
996084
Binnenland

Gemeenten willen 56.000 jongeren helpen

Nederlandse gemeenten hebben voor 56.000 jongeren nieuwe ideeën bedacht in de strijd tegen jeugdwerkloosheid door middel van scholing en begeleiding naar een (leer)werkplek. Zij hebben de plannen ingediend om in aanmerking te komen voor 30 miljoen euro uit het Europees Sociaal Fonds.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte dat bekend. ,,Het is goed dat zij in een tijd van hoge jeugdwerkloosheid er alles aan doen om jongeren te helpen hun dromen waar te maken."

De 30 miljoen euro uit het Europees Sociaal Fonds komt bovenop de 50 miljoen euro die het kabinet eerder uittrok voor de aanpak van de jeugdwerkloosheid.

In zijn toespraak op het PvdA-congres in Breda legde vicepremier Asscher zondag de nadruk op werkgelegenheid, die ook bij een groeiende economie niet meteen zal opkrabbelen. Zijn ideaal is een Plan van de Arbeid dat mikt op volledige werkgelegenheid. ,,Laat cynici die wachten op beter weer maar praten. Ik kies voor werk. We gaan weer aan het werk met z'n allen."

Asscher haalde uit naar andere partijen die slechts vooruitgang willen ,,voor de happy few, maar er geen moeite mee hebben dat de helft van van Nederland achterblijft". Asscher noemde geen namen van partijen, maar PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman haalde zaterdag op het congres nog uit naar VVD en D66.