Nieuws/Binnenland
996111
Binnenland

ME begint sporenonderzoek Borst

Een peloton van de Mobiele Eenheid (ME) is vandaag begonnen aan een intensief sporenonderzoek rond de woning van de vermoorde politicus Els Borst. De recherche hoopt aanwijzingen te vinden die leiden naar de dader(s) van het misdrijf.

De 40 tot 50 ME'ers gaan zondag het bosgebied van 0,5 bij 1 kilometer uitkammen, om ,,alles uit te sluiten'', aldus een woordvoerder.

,,Het is niet zo dat we informatie hebben dat er iets te vinden is in dat bos, maar we willen alles uitsluiten'', legt hij uit. Het bos zou een route kunnen zijn geweest waar een eventuele dader of mogelijke daders gebruik van kunnen hebben gemaakt. De zoektocht in het in sectoren verdeelde bosgebied gaat zeker een aantal uur in beslag nemen.

De woning van de overleden oud-politica en de directe omgeving daarvan zijn eerder deze week al minutieus onderzocht door de politie. Die is daar niet meer actief aan het zoeken, maar wil niet dat er mensen op de zogenoemde plaats delict komen. Vandaar dat er hekken staan rond het huis.

Volgens de woordvoerder druppelen de tips over de laatste uren of dagen van de minister van staat binnen. Els Borst is voor het laatst levend gezien toen ze vertrok van het D66-congres vorige week zaterdag in Amsterdam. Maandagavond vonden buurtgenoten haar dood in de garage van haar huis. Ze had verwondingen, die de oorzaak zijn geweest van haar dood.

De politie hult zich in stilzwijgen over de aard van het letsel. Een betrokkene bij het onderzoek vertelde echter tegen De Telegraaf dat de minister van Staat zwaar was toegetakeld. ,,Ik zag dat mevrouw Borst haar knokkels aan beide handen kapot waren en ze had een hoofdwond. Haar neus was door de klap niet meer zichtbaar.”