Nieuws/Binnenland
996132
Binnenland

WATERSPORTBEURS

HISWA funsporten

Op 5 maart start het vaarseizoen echt, want dat begint op de HISWA in de Amsterdamse RAI hét evenement dat alle ingrediënten voor een goede seizoensvoorbereiding in zich heeft. Behalve veel open zeilboten, daysailers, sloepen, klassiekers en sportboten is er een nautisch winkelcentrum en kun je in het grote bassin zelf de populaire funsporten uitproberen.

De snelst groeiende watersporten zijn de boardsporten, zoals windsurfen, golfsurfen, kitesurfen en Suppen, stand up paddling dus. Logisch, want ze zijn sportief en je hebt er maar weinig voor nodig. En van alle boardsporten staat het SUPpen momenteel het meest in de belangstelling.

Drie echte SUP toppers, wereldtoppers in het suppen dus, vertellen over deze snelst groeiende watersport in deze zevende aflevering van VaarTV. Martijn van Deth, Nederlands kampioen op de lange afstand, vertelt wat SUPpen zo aantrekkelijk maakt. Morene Dekker, die aan de wieg stond van het SUPpen, vertelt hoe zij deze sport beleeft. Stephan van den Berg werd in 1984 als gouden Olympier bij het windsurfen in een klap een van de grootste sportmensen van onze tijd en gaf het windsurfen daarmee een enorme boost. Zal dat ook met het suppen gebeuren? In aflevering zeven geeft hij zijn mening.

Op 2 maart vertrekken de deelnemers aan de HISWA SUP Tocht om 11.00 uur vanuit de RAI Haven. Tocht en de race zijn beide 7 km lang en eindigen in de RAI haven. Opgeven kan nog tot 24 februari. Met waarschijnlijk meer dan 200 deelnemers komt er een record aantal suppers op het ijskoude grachtenwater. Ook Stephan van den Berg, Morene Dekker en Martijn van Deth hebben zich als deelnemer aangemeld.