Nieuws/Binnenland
996133
Binnenland

VETUS

Elektrisch Toilet

Ook in de zevende aflevering van VaarTV gaat Epco op bezoek bij een expert in de watersport. En hij kan je dus ook vertellen waar je op moet letten als je onderdelen van een al wat oudere boot moet vervangen, welke producten je het best kunt gebruiken en wat de valkuilen zijn. En vooral ook hoe je schone handen houdt…

Epco vraagt aan expert  Maup Kok of het vervangen van een toilet aan boord lastig is. Meestal is de ruimte de beperkende factor, stahoogte heb je vaak niet. Een gewoon toilet kan je aan boord niet gebruiken. Daar zit wel een stankafsluiting op, maar bijvoorbeeld geen terugslagklep.

Op een boot kun je alleen leidingen met een kleine diameter gebruiken dus heb je ook een versnijderpomp nodig om het door de 19 mm leiding te pompen. Aan boord kan je spoelwater uit de drinkwatertank gebruiken en het is dan fijn dat dit toilet slechts 5 liter per spoelbeurt gebruikt. En dat is ook weer fijn voor de vulling van de vuilwatertank, maar je kunt er ook voor kiezen met buitenwater te spoelen. En het bedienen van dit Vetus elektrisch toilet is erg simpel. Volgens Epco en de watersport expert is het echt een enorme comfortverbetering.