Nieuws/Binnenland
99629
Binnenland

Gesprek van de dag: vrijdag 31 maart

Veiligheid gevangenismedewerkers in gevaar

AMSTERDAM - De veiligheid in de Nederlandse gevangenissen is niet langer te garanderen. De werkdruk is extreem hoog en het personeel loopt op haar tandvlees. Verder in het gesprek van de dag: vier rijstroken van de Schipholtunnel zijn weer open gegaan voor verkeer en er lijkt een voorzichtige toenadering gaande tussen Rachel Hazes en haar zoon André.

Wat heb je vannacht gemist?

Een gewapende overvaller is overleden nadat zijn slachtoffers hem aanreden.

Een gewapende overvaller is overleden nadat zijn slachtoffers hem aanreden.

  • Na een woningoverval aan de Limburgsingel in Arnhem is donderdagavond volgens lokale media een gewapende overvaller overleden nadat zijn slachtoffers hem aanreden. Lees meer.
  • Drie badgasten in de badplaats Santiago del Teide op het Canarische eiland Tenerife zijn meegesleurd in een enorme golf. Lees meer.
  • Bij de Turkse ambassade in Brussel zijn voor- en tegenstanders van president Erdogan donderdagmiddag slaags geraakt. Er vielen meerdere gewonden. Lees meer.

Waarvan moet je vandaag op de hoogte zijn?

Vier rijstroken van de Schipholtunnel zijn weer open.

Vier rijstroken van de Schipholtunnel zijn weer open.

  • Vier rijstroken van de Schipholtunnel van Amsterdam richting Den Haag zijn vrijdagochtend weer open gegaan voor het verkeer. Lees meer.
  • Het verkeer op de snelwegen rond Amsterdam moet de komende tijd tijdens de weekenden rekening houden met verkeershinder. Lees meer.

Wat wordt er besproken bij de koffieautomaat?

De veiligheid in de Nederlandse gevangenissen is niet langer te garanderen.

De veiligheid in de Nederlandse gevangenissen is niet langer te garanderen.

  • De veiligheid in de Nederlandse gevangenissen is niet langer te garanderen. De werkdruk is extreem hoog en het personeel loopt op haar tandvlees. Lees meer.

Wat raden wij verder aan?

  • Het onvoorstelbare lijkt te gaan gebeuren, al is de aanleiding triest… Er lijkt een voorzichtige toenadering gaande tussen Rachel Hazes en haar zoon André. Lees meer.
  • De geruchtenmachine draait op volle toeren in het Drentse Exloo na de verwoestende brand van gisteren in een boerderij met distilleerderij. Lees meer.
  • Een van de twee verdachten die dinsdag werden opgepakt vanwege betrokkenheid bij een liquidatie in Utrecht in januari, kwam met enige regelmaat in een opvang voor kwetsbare kinderen. Lees meer.
  • Grote bedrijven slaan alarm. Er is veel meer geld en aandacht nodig voor cybersecurity. Nederland verliest namelijk al miljarden door digitale aanvallen en is nog niet klaar voor de toekomst. Lees meer.