Nieuws/Binnenland
996403
Binnenland

NIEUWS

In één dag heeft Wibo van Wier uit Wezep door middel van crowdfunding 250.000 euro opgehaald voor zijn bedrijf Quickboats Europe. Dit meldt De Stentor/NauticLink.

 Met dat geld wil Van Wier opvouwbare boten van Australische makelij importeren, om daarmee de Europese markt te bestormen. Bij crowdfunding kunnen particulieren gezamenlijk investeren in voornamelijk beginnende bedrijven. Bizar, noemt Van Wier de snelheid waarmee het benodigde geld is binnengehaald. „Ik had verwacht dat het snel zou gaan, maar zo snel niet.” Dinsdag werd zijn project op de website geldvoorelkaar.nl geplaatst, woensdagochtend kon de inschrijving worden afgesloten.

Zeer speculatief

Volgens Martijn van Schelven van de organisatie is de snelheid bijzonder. „Binnen 20 uur had hij 250.000 euro binnen. Dat is heel snel, zeker voor een startend ondernemer. Mensen zien deze boot wel zitten.” Kredietbeoordelaar Graydon had het project met AAA beoordeeld, de hoogste waardering. Daaruit blijkt veel vertrouwen in de onderneming. Desondanks had geldvoorelkaar.nl het project beoordeeld als ‘zeer speculatief’, omdat Van Wier startend ondernemer is. Investeerders is 9 procent rente beloofd.