Nieuws/Binnenland
996482
Binnenland

Politie te druk voor autodiefstal

Een inwoner van Amstenrade moest maandagavond lijdzaam toezien hoe autodieven ervandoor gingen met zijn Volkswagen Golf. De politie was in geen velden of wegen te bekennen. Agenten waren naar eigen zeggen 'te druk'.

De gedupeerde sloeg maandagochtend groot alarm bij de politie toen hij sporen van braak ontdekte in zijn Volkswagen Golf. "Boven het sleutelgat aan de bestuurderskant was een gat gemaakt", vertelt de man aan L1. "Het stuur zat helemaal los."

De politie zei aan de telefoon dat ze die dag langs zou komen, maar bedacht zich 's middags. Toen stuurde een agent een sms: agenten hadden het te druk. 's Avonds omstreeks 11 uur namen de dieven alsnog de auto van de oprit.

Vreemd gevoel

"Ik kan de politie niet voor de diefstal verantwoordelijk stellen", zegt de Amstenradenaar. "Maar ze hadden wel alerter kunnen reageren. Hier in de buurt wordt wel vaker ingebroken of aan auto's gerommeld. Het gaat om de brutaliteit en een gebrek aan veiligheid. Als ik nu hoor wat er met oud-minister Els Borst gebeurd is, in haar eigen huis... Dan bekruipt me een vreemd gevoel."

De politie heeft nog geen excuses aangeboden.