Nieuws/Binnenland
996629
Binnenland

Driehonderd schademeldingen voor NAM

De NAM in Assen heeft sinds de aardbeving donderdagochtend bij Leermens zo'n 300 meldingen binnengekregen van mensen die schade hebben aan hun woning. De meeste mensen maken melding van scheuren in muren en kapotte tegels, aldus de NAM.

De meeste gedupeerden meldden de schade online. Bij het NAM-kantoor in Loppersum, dat speciaal langer open was, kwamen enkele tientallen mensen hun schade doorgeven.

De meeste schademeldingen komen uit de omgeving van Appingedam en Spijk in de provincie Groningen. Het epicentrum van de beving lag in het nabijgelegen gehucht Leermens. De beving, met een kracht van 3.0 op de schaal van Richter, was de zwaarste van het afgelopen halfjaar.

Een woordvoerster van de NAM verwacht dat het aantal meldingen de komende dagen nog verder oploopt. Na de zwaarste beving in Groningen tot nu toe, die in Huizinge in september 2012, waren er na één dag honderd meldingen van schade binnengekomen. Die beving had een kracht van 3.6 op de schaal van Richter. De zegsvrouw vermoedt dat het aantal schademeldingen nu veel hoger ligt omdat „mensen de NAM nu beter weten te vinden.”