Nieuws
996645
Nieuws

Eerste blik op Renault Twingo

De Renault Twingo is klaar voor zijn eerste publieke optreden. Op de Autosalon van Genève 2014 (6-16 maart) toont de Franse autobouwer voor de eerste maal de nieuwe benjamin van de Renault-stal. De nieuwe, pas derde generatie Twingo sinds 1992 gaat aan het einde van de zomer in de verkoop.

Dit is hem dan, de nieuwe Twingo. Anders dan zijn carrosserie doet vermoeden, is het een vijfdeurs hatchback. De deurgreep voor het achterportier zit verscholen in de deurstijl. Het is voor het eerst dat Renault van zijn kleinste telg een vijfdeurs maakt. Daarmee reageert de fabrikant op de vraag uit de markt. De consument heeft in het A-segment een voorkeur voor extra portieren. Binnen de ongeveer 3,50 meter lange koets biedt de Twingo plaats aan vier personen.

Smart

Voor de ontwikkeling van het model heeft Renault de samenwerking gezocht met Smart, dat op dezelfde technische basis de vierpersoons ForFour ontwikkelt. En net als de ForTwo van het Franse Smart krijgt ook de Twingo de motor achterin. Achterwielaandrijving is eveneens een noviteit voor de derde editie. Driecilinders zullen voor de aandrijving zorgen, al zijn dat ditmaal alleen benzinemotoren.

Slovenië

De productie van de nieuwe Twingo gaat in de tweede helft van 2014 van start. De levering begint kort daarna. Renault bouwt het model in zijn fabriek te Slovenië. Ook de bouw van de ForFour heeft daar plaats.