Nieuws
996646
Nieuws

Wachttijd CLA loopt verder op

Ook lange levertijden Mercedes S-Klasse

Als je een S-Klasse wilt gaan rijden, kun je maar beter rekening houden met een flinke levertijd: minimaal een half jaar moet je wachten, dat bleek uit telefonische rondgang.

Wereldauto's

De Mercedes S-Klasse werd wereldwijd tegelijkertijd geïntroduceerd. Het merk was daar bij de lancering heel trots op, maar het lijkt nu dat het de levertijden niet ten goede komt. "Als je nu bestelt, kun je eind augustus rijden", vertellen meerdere verkopers van het Duitse merk aan Autovisie. De fabriek in het Duitse Sindelfingen is op dit moment nog de enige productiefaciliteit waar de S-Klasse gemaakt wordt. Voor alle markten.

Finland

De S-Klasse is niet de enige Benz voor mensen met veel geduld, ook de CLA. De vierdeurs sedan wordt gebouwd in Kecskemét in Hongarije. Daar vindt alle productie van de CLA plaats. Ook deze auto wordt over de hele wereld verkocht en door grote vraag uit de Verenigde Staten loopt de levertijd behoorlijk op. De ene dealer noemt september, de andere oktober. Hoe dan ook: meer dan een half jaar. De problemen houden dus aan. "Allebei de modellen zijn bijzonder succesvol," laat de Nederlandse woordvoerster van het merk weten, "daardoor lopen tijden nu wat op."

Mercedes heeft al eerder problemen gehad met lange levertijden. Toen ging het om de A-klasse. Voor die auto heeft het merk besloten een extra productieplaats te openen bij Valmet in Finland. Daar worden in drie jaar tijd 100.000 A-klasses gebouwd.

Benieuwd naar hoe de CLA en de S-Klasse rijden? Werner Budding reed ze voor Autovisie TV. Bekijk de video's hieronder.