Nieuws/Binnenland
996668
Binnenland

Nederlandse experts inspecteren Britse dijken

Experts van Rijkswaterstaat en de Unie van Waterschappen gaan in Groot-Brittannië dijken inspecteren. De Britse autoriteiten zijn ingegaan op een Nederlands aanbod om hulp te bieden nu delen van het land met enorme overlast door hoogwater en storm te kampen hebben. Rijkswaterstaat verwacht dat het team minstens een week ingezet wordt, zo deelde hij donderdag mee.

Een delegatie van Nederlandse experts op het gebied van waterveiligheid was zondag in Engeland om er met de Britse overheid te overleggen. Tijdens dat onderhoud heeft Nederland het aanbod gedaan om experts te sturen. „Het is van belang om kennis en ervaring te delen door Nederlandse expertise in te zetten tegen de wateroverlast in Engeland”, aldus minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

De Nederlandse experts arriveren donderdagavond in Bristol, in het westen van Engeland, nabij Wales. Ze gaan vrijdagochtend met collega's van het Britse Environment Agency aan het werk in de ondergelopen gebieden.

Al wekenlang zorgt overvloedige regen voor watersnood. Honderdduizenden mensen worden in meer of mindere mate geconfronteerd met de overlast die dat met zich meebrengt. Het Nederlandse bedrijf Van Heck is sinds enkele dagen in het graafschap Somerset actief met 20 zeer krachtige pompen om het water weg te malen.