Nieuws
996692
Nieuws

Hoezo, 'geen zin meer'?

Er heerst een wereldwijde veronderstelling dat vrouwen hun interesse in seks verliezen naar mate ze ouder worden, maar volgens wetenschappers is niets minder waar. Vrouwen die genieten van seks blijven zin houden, hoe oud ze ook zijn.

De opvatting dat het libido met de jaren daalt, geldt niet voor degenen die altijd hebben genoten van een actief seksleven. Vrouwen die aangeven dat seks belangrijk is, bespringen hun partner ook nog gewoon als ze wat ouder zijn.

Waardering

Onderzoeker Dr Holly Thomas: ''Waar het om gaat is de waardering. Mensen denken steeds dat met het vorderen van de leeftijd het libido afneemt, maar dat is dus niet zo. Vrouwen kunnen ook op latere leeftijd gewoon nog zin hebben, het ligt aan de instelling.''

Thomas en haar collega's aan de Universiteit van Pittsburgh onderzochten gedurende een periode van vier jaar 600 vrouwen tussen de 40 en 65 jaar oud. Ze vonden dat vrouwen die seks aan het begin van het onderzoek als 'belangrijk' bestempelde, drie keer zo actief waren op dit gebied dan vrouwen die het allemaal niet zo interessant vonden.

Thomas: ''Het seksleven van vrouwen kan misschien wel veranderen door de jaren heen, maar dat zegt niks over het genot en belang van een goede vrijpartij.''