Nieuws
996709
Nieuws

Sinkhole slokt deel Corvette-museum op

VIDEO - Een sinkhole recht onder het National Corvette Museum in het Amerikaanse Kentucky heeft zeker acht oude Corvettes opgeslokt. De auto's vielen in het bijna tien meter diepe gat.

Van de acht Corvettes die slachtoffer zijn geworden, waren twee exemplaren uitgeleend door General Motors en zes stuks van het museum zelf. Het museum kon tegenover CNN nog geen inschatting maken van de schade die het zinkgat veroorzaakt heeft, maar noemt het u al "aanzienlijk".

Skydome

De sinkhole opende zich midden onder de skydome van het museum. Dit deel is momenteel gesloten en deskundigen onderzoeken of er gevaar bestaat voor het instorten van het gebouw.

Modellen

De twee geleende auto's van GM zijn een Corvette ZR-1 Spyder uit 1993 en Corvette ZR1 "Blue Devil" uit 2009. De Corvettes van het museum zelf die in het gat zijn verdwenen zijn een zwarte 1962 Corvette, een 1984 PPG Pace Car, een 1992 witte 1 Millionth Corvette, een 1993 40th Anniversary Corvette, een 2001 Mallett Hammer Z06 Corvette en een 2009 1.5 Millionth Corvette.

Sinkholes ontstaan door het instorten van holtes in de bodem. Die holtes kunnen onder meer ontstaan door het oplossen van kalksteen in water.

KLIK HIER ALS DE VIDEO NIET ZICHTBAAR IS