Nieuws
996712
Nieuws

Touch screens in metro New York

De metro van New York heeft een primeur waar de NS nog wat van kan leren: het heeft in op het centraal station van stadsdeel Manhattan enkele informatieborden vervangen door grote touch screens waarmee reizigers kunnen zien welke metro's ze allemaal moeten nemen naar hun eindbestemming.

De borden zijn voorzien van een app waarmee gebruikers vertrektijden kunnen checken, maar ook een hele route kunnen plannen. Zo zien zij bij welk station ze op welke lijn moeten overstappen. Ook wordt getoond of er werkzaamheden zijn en wat voor alternatieve route genomen kan worden. Dat meldt Gizmodo.

De apparaten maken gebruik van dezelfde schermtechniek als de meeste smartphones tegenwoordig en moet daarom volgens de makers makkelijk te gebruiken zijn voor iedereen die vaak een mobiele telefoon gebruikt. De borden worden geplaatst door het New Yorkse designbureau Control Group, die ook voor de kosten opdraait. Het bedrijf toont op de borden namelijk ook advertenties, waarmee het de kosten wil dekken.

In de eerste fase van dit project worden op 18 stations in Manhattan de digitale informatieborden geplaatst. Als deze succesvol blijken te zijn, wordt het project uitgebreid.