Nieuws
996721
Nieuws

Kloppen op nieuwe smartphone LG

De Koreaanse elektronicaproducent LG gaat niet wachten op de mobieltjesbeurs Mobile World Congress eind deze maand: het bedrijf heeft zijn nieuwste toptoestel al aangekondigd. De G Pro 2 heeft één echt opvallende functie: de mogelijkheid om hem te ontsluiten met een geheime klopcode.

Het apparaat heeft een 5,9 inch groot scherm met Full HD-resolutie, een quad core processor met 3GB aan werkgeheugen en een 13 megapixel camera. Dankzij softwarefoefjes is het mogelijk om foto's te maken en ze achteraf op een ander punt scherp te stellen. Nokia biedt een vergelijkbare optie in één van zijn fotoapps. Daarnaast is het mogelijk om een 'flits' te gebruiken bij het maken van een selfie: op het moment dat de foto genomen wordt, wordt het scherm even helemaal wit zodat het extra licht oplevert.

De meest maffe toevoeging is die van een 'klopcode'. Gebruikers kunnen de telefoon ontsluiten door op een specifieke manier tegen het scherm te kloppen. Volgens LG zijn er meer dan 86.000 verschillende combinaties mogelijk.

Helaas voor mensen voor wie dit interessant klinkt: voorlopig komt de G Pro 2 enkel uit in thuisland Zuid-Korea. Het bedrijf heeft nog geen plannen voor een Nederlandse lancering.