Nieuws
996737
Nieuws

Zomerzon in trek

De voorjaarsvakantie is nog niet begonnen, maar afgelopen week is door Nederlanders al flink geboekt voor de zomervakantie. Voor zonnige bestemmingen als Turkije (+23%) en Griekenland (+24%) deden het erg goed. Vergeleken met vorig jaar komt het totaal aantal geboekte vakantiegangers nu al drie procent hoger uit.

De cijfers van de ANVR/GfK Travelscan laten zien dat Griekenland dit jaar enorm in de lift zit vergeleken met de eerste weken van vorig jaar. Nog ver voor het zomerseizoen heeft al 28 procent meer reizigers naar deze bestemming een pakketreis geboekt bij een ANVR-reisorganisatie.

Sneeuwbestemmingen

Ook de komende voorjaarsvakantie staat voor de Nederlander meer in het teken van zon dan sneeuw. Terwijl de geboekte sneeuwbestemmingen via ANVR-reisondernemingen een achterstand laten zien van twaalf procent, komen de zonbestemmingen uit op een achterstand van slechts acht procent ten opzichte van vorig jaar.

Gran Canaria

Vooral de tweede week van de voorjaarsvakantie laat met stijging van achttien procent meer geboekte zonbestemmingen zien. Na Gran Canaria zijn het vooral Tenerife (+4,6%), Curaçao (3,8%) en Antalya (+1%) de plekken waar de Nederlandse vakantieganger zijn zon haalt.