Nieuws/Binnenland
996846
Binnenland

Spelers boos over Plants vs. Zombies 2-patch

Gamesuitgever Electronic Arts lukt het maar niet om een goede balans te vinden tussen leuke mobiele games maken en geld verdienen. Het heeft een nieuwe patch voor Plants vs. Zombies 2 uitgebracht waar spelers niet echt blijk mee zijn.

In het spel moeten spelers hun tuin verdedigen tegen een zombieaanval door offensieve en defensieve planten te plaatsen. Als een zombie toch het einde van de tuin bereikt, schiet een grasmaaier het veld over dat de zombie vernietigt, waardoor het toch niet 'game over' is.

Normaal gesproken is deze grasmaaier in het volgende level weer aanwezig, maar na de update moesten spelers ineens met in-game munten betalen om hem weer terug te krijgen. Deze munten kunnen in het spel verdiend worden, maar sneller is om ze met echt geld te kopen.

Op fora en sociale media reageerden spelers woedend over dit besluit. Het idee dat ze moesten betalen om het spel feitelijk weer in de standaard staat te zetten, was voor velen genoeg om te stoppen met spelen. EA heeft inmiddels de grasmaaier-patch teruggedraaid. Deze worden dus weer gratis hersteld. 

De woede over PvZ2 volgt die van spelers van de nieuwe mobiele versie van Dungeon Keeper. Spelers moeten hierbij geregeld uren of zelfs dagen wachten voordat zelfs basisacties zoals het uithakken van een stuk steen, uitgevoerd zijn. De enige manier om het proces te versnellen, is door met 'gems' te betalen, die weer met echt geld zijn aan te schaffen.