Nieuws
996854
Nieuws

Twee miljard verlies voor SNS

SNS Reaal heeft 2013, het jaar van de nationalisatie, afgesloten met een nettoverlies van 1,95 miljard euro. Dat maakte de bank en verzekeraar donderdag bekend.

Het verlies werd veroorzaakt door forse afwaarderingen bij de inmiddels afgesplitste vastgoedpoot en eenmalige tegenvallers bij de verzekeringstak. De kernactiviteiten maakten exclusief incidentele posten 386 miljoen euro winst.

Het totale verlies is twee keer zo groot als in 2012, toen SNS onder de streep met een tekort van 972 miljoen euro bleef zitten.

SNS Property Finance

SNS Property Finance, het onderdeel dat het financiële concern een jaar geleden met aanhoudende verliezen op de rand van de afgrond had gebracht, leed een verlies van ruim 1,5 miljard euro. Dat kwam door een eerder bekendgemaakte afboeking van 2 miljard euro op de portefeuille vastgoed en vastgoedleningen. Inmiddels is Property Finance verzelfstandigd onder de nieuwe naam Propertize.

SNS Bank sloot 2013 af met een nettowinst van 190 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 88 miljoen euro. De verzekeringsdochters Reaal en Zwitserleven kampten met slechte marktomstandigheden en deden het aanmerkelijk slechter dan in 2012. Door afschrijvingen verviervoudigde het verlies van de verzekeringstak als geheel ruimschoots tot 623 miljoen euro.

Lees hier het interview met SNS-topman topman Gerard van Olphen.