Nieuws
996865
Nieuws

Valentijnsdag minder in trek

Het bloemetje is na het kaartje en iets lekkers het populairste cadeautje met Valentijnsdag. Het aantal Nederlanders dat dit jaar iets met Valentijnsdag gaat doen zal iets minder dan een kwart zijn. In 2013 lag dit nog net boven de 25 procent.

Dit blijkt uit een jaarlijks onderzoek dat Q&A Research & Consultancy afgelopen week hield onder ruim tweeduizend Nederlanders. Bij het onderzoek wordt gekeken naar de ontwikkelingen van de afgelopen jaren en nieuwe cijfers van 2014.

Doodgewone dagEen toenemend aantal mensen vindt het zonde van het geld om iets te ondernemen of te kopen met Valentijnsdag. De belangrijkste reden om 14 februari als doodgewone dag te zien is dat mensen het maar een commerciële aangelegenheid vinden. Net als andere jaren is deze mening bijna 50 procent van de Nederlanders toebedeeld.

BloemenRuim 27 procent van de Nederlanders die aangeven iets te zullen kopen kiest voor een bloemetje. Vanwege de stakingen bij de grootste veiling van snijbloemen en planten ter wereld (FloraHolland), was er enige angst dat niet aan de vraag voldaan kon worden. FloraHolland heeft onlangs zelf echter aangegeven dat consumenten weinig zullen merken van de stakingen.