Nieuws
996870
Nieuws

Oproep

Viezigheid

Bent u op hotelkamers op uw hoede voor op de loer liggende bacteriën? Wat zijn uw meest gruwelijke ervaringen op dit gebied? Of kan het u allemaal niets schelen en plonst u vrolijk in het hotelbad, zonder na te denken over uw 1469 voorgangers?

Ik deed dat  vroeger wel. Het zag er toch allemaal best schoon uit? Ik ging ook vrolijk op de beddensprei een boek liggen lezen en zapte daarna langs alle televisiekanalen. Tot collega Hanneke in mijn leven kwam. Hanneke, klein, keurig en immer van top tot teen in Chanel gehuld, trok haar neus hoog op over mijn argeloze hotelgedrag.

Nooit op een hoofdkussen slapen, ze doceerde ze. Wist ik wel hoeveel vochtige hoofden dwars door het sloop heen hadden gezweet? En die beddensprei, daarop bedreef iedereen direct na  binnenkomst  wilde seks (ik heb helaas nooit durven vragen hoe ze dat zo precies wist). Ook was ze ervan overtuigd dat gasten korstjes en andere lichamelijke ongerechtigheden aan de onderrand van het bed afveegden. Als het bad ter sprake kwam, hief ze alleen nog maar haar handen ten hemel.

Ik was er altijd van overtuigd in Hanneke een ernstig smetvrees-slachtoffer getroffen te hebben, tot ik deze week via reiskrant.nl een onderzoek van het Amerikaanse CheckSafetyFirst las. Hieruit blijkt dat het bed de smerigste plek in een hotelkamer is, vooral omdat matrassen, dekbedden en spreien maar zelden worden vervangen en dus een jarenlange opeenstapeling van griezelige bacteriën vormen.

Ook de afstandsbediening van de televisie is een waar mijnenveld; die wordt normaal gesproken niet schoongemaakt. Om over de lichtschakelaar van het bedlampje nog maar niet te spreken.

Als je het zo bekijkt is het eigenlijk een godswonder dat we die hotels nog levend verlaten. Ik probeer me er maar niks van aan te trekken want, zoals mijn oma vroeger zei: een beetje viezigheid is goed, daar bouw je weerstand van op.

Op welke mogelijke bacteriebommen bent u alert als u een hotelkamer binnen komt? Maakt u zelf wel eens wat schoon of brengt u een eigen hoofdkussen mee? Of zijn we misschien een te proper volkje? Ik hoor het graag op checkpoint@telegraaf.nl of via twitter: @MarjoleinSchip.