Nieuws/Binnenland
996874
Binnenland

Bijna: Tot op het Bot

Nog ruim twee maanden en dan gaat de tentoonstelling Tot op het Bot van start in het Universiteits Museum Utrecht. Maar voordat het zover is, moet er nog heel wat worden gedaan.

Het is een hele klus om de 1000 objecten die in de tentoonstelling verwerkt zijn, allemaal goed voor de dag te laten komen. Collectiestukken zoals skeletten, gereedschappen, haarballen en fantomen moeten worden uitgezocht, nagelopen, gerestaureerd en schoongemaakt. Het werk dat daarbij komt kijken gebeurt meestal buiten beeld in het museumdepot. Maar niet bij dit Utrechtse museum. Bezoekers krijgen tot 21 april de kans om live mee te kijken naar en vragen te stellen over deze werkzaamheden in het museum.

Je kunt meekijken hoe skeletten worden opgefrist, hoe een dier ontleed wordt, hoe de hart-longmachine onder handen wordt genomen en hoe een meterslange kamelendarm een schoonmaakbeurt krijgt. Ook ontdek je in de tentoonstelling onder andere wat een brilkaaiman, een doodskopvis of een Shetlandpony gemeen hebben met een mens én wat juist de verschillen zijn.

Adres: Lange Nieuwstraat 106, Utrecht. Kijk voor het hele programma op www.universiteitsmuseum.nl