Nieuws/Binnenland
996882
Binnenland

Dorpsklucht rond verkiezingsposter

Het beplakken van verkiezingsborden is in Voorburg ontaard in een kleine dorpsrel. De klucht draait om de volgorde van de posters, waarbij oppositiepartij Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg tot ergernis van de concurrentie steeds de eerste plek inneemt.

Het stadhuis heeft inmiddels ingegrepen en de aannemer de opdracht gegeven om van alle veertien borden de affiches te verwijderen en de volgorde van de kieslijsten aan te houden. „Tijdens de vorige verkiezingen hebben we de aannemer de opdracht gegeven enige variatie aan te brengen. Dit keer hebben we dat niet expliciet gevraagd. Nu er twee partijen hebben geklaagd, hebben we deze regel ingesteld”, zegt griffier Jacqueline van den Honert.

De grootste partij in Leidschendam-Voorburg, VVD, liet gisteren weten dat zij ’met meerdere partijen de verbazing heeft uitgesproken over de willekeurige plakvolgorde’. Wie de andere klager is, blijft onduidelijk.

Van de coalitiepartijen liet de PvdA gisteren weten dat het hen ’worst zal zijn’. Het CDA spreekt van een ’intern communicatieprobleem’ en D66 ontkende ’aan de telefoon te hebben gehangen’.

Gemeentebelangen is inmiddels met een ludieke actie op de dorpsklucht ingesprongen. Op Facebook nodigt lijst 3 iedereen uit om bij de ’foute’ poster een ’selfie’ te maken.