Nieuws/Binnenland
996913
Binnenland

Verdachte van moord op bejaarde voor rechter

Kemal T. (55), moet zich vandaag voor de Amsterdamse rechter verantwoorden wegens de moord op zijn 80-jarige invalide buurman André Kleinman.

Kleinman werd op 26 januari 2012 dood in zijn woning aan de Rudolf Dieselstraat in de Watergraafsmeer aangetroffen. Er was extreem veel geweld gebruikt. Volgens de tenlastelegging had de bejaarde man een gebroken strottenhoofd, meerdere gebroken ribben, een klaplong en diverse bloeduitstortingen die waren veroorzaakt door schoppen en stompen.

Het is onduidelijk waarom de bejaarde man zo'n gewelddadige dood moest sterven. Buren hadden die avond wel geschreeuw gehoord. Een buurvrouw hoorde iemand heel hard 'doen, open doen' roepen.

André Kleinman was een alleenstaande, homoseksuele man die slecht ter been was en blind aan één oog. Hij was aangewezen op hulp van instanties. Hoewel hij erg op zichzelf was, was hij een graag geziene bewoner in de buurt waar hij dagelijks met zijn scootmobiel een rondje reed.

Verdachte Kemal T. werd eerder aangehouden, maar is toen weer vrijgelaten. In april vorig jaar is hij voor de tweede keer gearresteerd.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");