Nieuws/Binnenland
996916
Binnenland

Top 5

Even lekker los!

Vergeet de (zachte) winterblues en let's party! Carnaval nadert met rasse schreden, dus ga nog even helemaal los voordat de vastenperiode begint en er geen chocolade en andere lekkere dingen meer in huis komen. Dus zoek die bling bling outfit bijeen en doe mee met een van deze vijf uit-je-dak-festivals in het buitenland.

Tenerife Carnaval, Spanje

Tot 9 maart 2014

U hoeft niet tot Benacassim te wachten om een festival in de zon te beleven. Op Tenerife nemen de  locals hun feesten uiterst serieus. Het duurt maar liefst meer dan een maand, eindigend in de presentatie van de kandidaten voor de Koningin van het Carnaval tot het kronen van de winnaar. Tussendoor zijn er parades, wordt er gedanst, zijn er concerten, vuurwerk en veel mooie mensen in over the top kostuums. Ieder jaar reizen meer dan een half miljoen mensen naar Tenerife om zich in het feestgedruis te storten. Met als afsluiter een 24-uurs feest...en het in de brand steken van een reusachtige papier maché sardine.

Carnaval van Venetië, Italië

15 februari tot 4 maart 2014

Zet uw gekke gezicht op, of in ieder geval een masker voor een van Europa’s meest extravagante, elegante evenementen. Het mag er dan allemaal heel fancy uitzien en de illusie wekken van wilde, privéfeesten maar eenmaal in Venetië zult u zien dat het er allemaal heel keurig aan toe gaat. Tenminste voor zover we weten, we zijn nog nooit uitgenodigd. Zorg dat u kaarten krijgt voor het mega grote gemaskerde bal: Gran Ballo delle Maschere.

 

 

Rio de Janeiro Carnaval, Brazilië

28 februari tot 8 maart 2014

De moeder aller carnavals en een absolute bucket-list topper, tenminste voor een keer in uw leven. Sowieso al behoorlijk wild en gek Rio de Janeiro wordt een krioelende mengelmoes van samba, kleuren, warmte, vlees en veel plezier. De kleurrijkste kostuums (en waarschijnlijk de meest opvallende) en de beste dans moves zijn te zien tijdens de immense parade bij het Sambodromo, waar sambascholen de strijd aan gaan en hun talenten laten zien. Snel entreetickets kopen, anders loopt u het mis.

 

 

Binche Carnaval, België

2 tot 4 maart 2014

De niet helemaal goed bij hun hoofd zijnde mensen van UNESCO noemen Binche een 'Intangible and Oral Heritage of Humanity' en wie zijn wij om daar tegenin te gaan? Ieder jaar gaan gemaskerde mannen (ook bekend als 'Gilles') rondlopen om chaos te veroorzaken, shaking met stokken om boze geesten te weren. Wees voorzichtig want ze gooien ook sinaasappels in het publiek!

 

 

Mardi Gras, New Orleans, VS

15 februari tot 4 maart 2014

,,I thought my life would be a Mardi Gras", zong Marge Simpson in de productie Oh, Streetcar! Hoe haar leven er uit had gezien gedurende een paar weken, ziet u jaarlijks in de straten van New Orleans. Ze zou in shock zijn geraakt. Er zijn veel parades met wagens en gekostumeerde mensen maar de essentie van het festival is revellers getting totally merry (ga voor rum of Bourbon) en de beroemde lichaamsdelen die iedereen laat zien terwijl kijkers snoepjes naar ze gooien.

 

 

Bron: Skyscanner