Nieuws/Binnenland
996932
Binnenland

Tandarts onbevoegd aan het werk in Eibergen

Een tandartsenpraktijk in Eibergen heeft de deuren moeten sluiten omdat de eigenaar onbevoegd aan het werk was als tandarts. Hij maakte vullingen, gaf injecties en maakte röntgenfoto's, terwijl hij helemaal niet meer mag werken als tandarts. Dat meldde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) woensdag.

Het gaat om de man die sinds enkele weken eigenaar en bestuurder is van de tandartsenpraktijk Mondzorgcentrum Eibergen. De inspectie voerde vorige week een onaangekondigd inspectiebezoek uit naar aanleiding van meldingen van tandartsen in de regio over de bestuurder.

Sinds 2008 mag de man niet meer werken als tandarts van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg (CTG). Destijds had het CTG het over „een gevaar voor de volksgezondheid indien u de tandheelkunde zonder toezicht zou uitoefenen”, meldt de IGZ. Hij was eerder al eens berispt en geschorst geweest.

De praktijk mag pas weer open als er minstens één bevoegde tandarts aan de slag is. De bestuurder mag zelf alleen tandheelkundige zorg verlenen als hij dat doet in opdracht van een bevoegde tandarts.