Nieuws/Buitenland
996950
Buitenland

Doden bij betoging tegen president Venezuela

Bij protesten tegen president Nicolas Maduro van Venezuela zijn woensdag doden gevallen en tientallen mensen gewond geraakt. Volgens de oppositie zijn twee betogende studenten om het leven gekomen. De regering op haar beurt zegt dat een aanhanger van het bewind is gedood.

Ongeveer 50.000 supporters van de oppositie gingen de straat op in Caracas. Het gaat om de ernstigste onrust in het Zuid-Amerikaanse land sinds Maduro in april 2013 tot staatshoofd werd gekozen, na de dood van Hugo Chávez. De oppositie eist het aftreden van Maduro. Hem wordt verweten dat hij niet genoeg doet tegen corruptie en misdaad. Ook zijn er economische problemen waardoor er zelfs gebrek is aan toiletpapier. Verder wordt de vrijlating van demonstranten geëist, die eerder deze maand werden opgepakt in provinciesteden.

Een van de slachtoffers was een voorstander van Maduro. ,,Hij was een kameraad, gedood door de rechtse fascistische menigte", aldus Diosdado Cabello, voorzitter van het parlement.

,,Er zijn twee Venezolanen gedood, omdat ze hun stem lieten horen", zei oppositieleider Maria Corina Machado op haar beurt.