Nieuws/Binnenland
997583
Binnenland

Verrassend Winkelweekend in Leiden

Zin in een leuk dagje of weekendje Leiden? Overweeg dan een tripje op 22 en/of 23 februari, want dan staat Leiden in het teken van 'Literatuur' tijdens het 'Verrassend Winkelweekend'.

Dit keer is het Weekend gevuld met een bomvol (gratis!) programma met aandacht voor Leiden & Literatuur, Recht & Literatuur, Muziek & Literatuur en Kids & Literatuur.

 

Leiden & Literatuur

In het kader van Leiden & Literatuur treden de schrijvers Ilja Leonard Pfeijffer, Abdelkader Benali en Christiaan Weijts op en signeren hun werk. In Boekhandel De Kler wordt op zondag om 15.00 uur, onder leiding van schrijver Onno Blom, een exclusief interview gehouden met de auteurs Maarten ’t Hart en Franca Treur.

 

Recht & Literatuur

De mini-conferentie ‘Het Juridisch Lichaam’, georganiseerd in samenwerking met Leiden University Centre for the Arts in Society en festival Cultuur?Barbaar!, staat open voor het winkelende publiek. In combinatie met muziek en poëzie in het Nederlands en Engels wordt op beide dagen verteld over de manier waarop in Recht, Literatuur en Kunst het begrip 'persoon' wordt voorgesteld.  

Muziek & Literatuur

Het muziekprogramma biedt meer dan 30 optredens van singer-songwriters en dichters, die vertellen en zingen over (de totstandkoming van) hun werk. Headliner is zanger Case Mayfield.

Kids & Literatuur

Theatermaker Ida van Dril, workshops van kunstenaar Barbara van Druten en vertelster Hermine van Helden verzorgen optredens voor kinderen.

Aanvullend programma

Ieder Verrassend Winkel Weekend neemt PS|theater een Leids familiebedrijf onder de loep. In een voorstelling, die speciaal voor en over deze winkel gemaakt wordt, belichten de theatermakers het wel en wee van de echte Leidse ondernemer. Ditmaal speelt PS|theater in en over de van oudsher bekende ambachtelijke Slagerij van der Zon.

In KitchenArt bereidt banketbakker Cees Holtkamp recepten uit zijn boeken en signeert.

Andere Winkelweekenden Leiden:

22 en 23 februari – Literatuur 29 en 30 maart – Fashion & Dans 23, 24 en 25 mei – Theater 30 en 31 augustus – Fashion & Muziek 27 en 28 september – Uitmarkt 25 en 26 oktober – Film & Fotografie 29 en 30 november – Kids 20 en 21 december – Koren                  

In de maanden april, juni en juli is er geen Verrassend Winkelweekend.