Nieuws/Binnenland
997600
Binnenland

'Vijftig zweepslagen voor horeca-onderneemster'

De Marokkaanse onderneemster Elou Akhiat (40) die dit weekend in Rotterdam een wijnbar opende, komt in aanmerking voor een lijfstraf.

Dat zegt een extremistische moslim maandagavond in PowNews. "Als je een zonde begaat, kun je vijftig zweepslagen krijgen. Maar dit is vele malen erger, want volgens mij is zij ook afvallige," aldus Shabir Burhani.Maandag werd bekend dat de Marokkaanse met de dood wordt bedreigd, omdat ze in Rotterdam een wijnbar heeft geopend. Akhiat komt uit een strengislamitische familie. Haar vader is imam en ze liep zelf tot zes jaar geleden nog rond met een sluier. Na een mislukt gedwongen huwelijk met een neef besloot ze het roer om te gooien. Sindsdien stort ze zich met hart en ziel op het ondernemen.

VVD-Kamerlid Azmani vindt de ontstane commotie en bedreigingen ‘volstrekt verwerpelijk’. "Iedereen in dit land moet vrij zijn om iets van zijn of haar leven te maken. Wat zijn of haar afkomst is, maakt daarbij natuurlijk niets uit. Er is in Nederland geen plaats voor mensen met dit soort fundamentalistische opvattingen, het is de Nederlandse rechtsorde die hier telt", stelt de liberaal.