Nieuws
997682
Nieuws

Unibet schikt met De Lotto

Sportwedbedrijven Unibet en De Lotto hebben een jarenlang juridisch conflict geschikt. Unibet betaalt eenmalig £1,15 (€1,4 miljoen) aan de goede doelen die De Lotto steunt.

Dat meldt het op Malta gevestigde gokbedrijf bij presentatie van zijn jaarcijfers. Unibet en De Lotto vochten enkele jaren geleden een juridisch gevecht uit, waarbij De Lotto probeerde Unibet van de Nederlandse markt te verbannen. Met de schikking zijn alle juridische procedures van tafel.

De Lotto, die praat over een fusie met de Staatsloterij, heeft tot het eind van dit jaar de enige licentie in handen om sportweddenschappen in Nederland aan te bieden. De regering is van plan in 2015 het kansspelbeleid te moderniseren en ook andere, buitenlandse aanbieders mee te laten dingen naar dergelijke licenties.

Recordcijfers

Unibet, dat aan de Zweedse beurs genoteerd is, kon recordcijfers noteren over geheel 2013. Het zette £234,7 miljoen (€282 miljoen) om, waarop het online gokbedrijf een nettowinst van £40,1 miljoen (€48,2 miljoen) behaalde.

Unibet, naar verluidt een van de bedrijven die azen op een licentie voor de Nederlandse gokmarkt in 2015, had aan het eind van het jaar ruim 516.000 actieve gebruikers. Vooral wedden via mobiele telefoons is sterk in opkomst. Unibet haalde 27% van zijn omzet in het vierde kwartaal uit dit platform.