Nieuws/Binnenland
997998
Binnenland

Corendon-baas leegt blaas bij villa Poetin

Corendon-baas Atilay Uslu is gisternacht aangehouden in Sotsji, omdat hij had geürineerd tegen het hek van de woning van Vladimir Poetin. Uslu had samen met een vriend de medailleregen van de schaatsers gevierd in het Holland Heineken House, toen hij rond twee uur ’s nachts nog een broodje shoarma wilde eten.

„Op zoek naar een eettentje moest ik zo vreselijk nodig dat ik het niet meer op kon houden. Omdat ik nergens een wc kon vinden, liep ik een stukje van de weg naar een hoog hek. Daar heb ik toen even snel tegenaan geplast.”

Op dat moment, zo zegt Uslu, kwamen er een stuk of vijf commando’s uit een keet rennen. „De mannen waren twee meter hoog en leken wel twee meter breed. Ze namen me mee hun hok in en ik ben daar enige tijd vastgehouden.”Tot grote schrik van de Nederlands-Turkse reisbaas laat een van de commando’s al snel het woord ’zindan’ vallen. „Dat is Turks voor kerker. Vervolgens begon hij over ’one way to Siberië’. Of ik de tientallen camera’s rond het hek niet had gezien en of ik wel wist dat dat het huis van premier Poetin was. Het waren blijkbaar bewakers van het huis, dat ik verder niet kon zien.”

Uslu moest zijn zakken leeghalen en al zijn geld op tafel leggen. „Ik had 3000 euro bij me, omdat ik nog schaatskaarten wilde regelen voor mensen die met Corendon (hoofdsponsor van de schaatsploeg van Jan Blokhuijsen, red.) op ons cruiseschip in Sotsji zitten. Ze keken er heel belangstellend naar, maar ik zag niet precies wat ze er mee deden omdat iemand anders me begon te ondervragen."

Na een uurtje mocht Uslu zijn spullen weer in zijn zakken steken en wordt hij vrijgelaten. „Toen ik op de boot mijn geld telde, bleek er 1000 euro te zijn verdwenen. Maar ik voel geen aandrang om deze terug te halen.”