Nieuws/Binnenland
998012
Binnenland

Weer actie beveiligers gevangenis

Particuliere beveiligers die in gevangenissen werken, gaan door met hun acties voor een goed sociaal plan. Maandag legden tachtig werknemers het werk neer bij het detentiecentrum in Rotterdam. Dinsdagochtend is Alphen aan den Rijn aan de beurt. Dat heeft de FNV-bond laten weten.

Het gaat in totaal om vierhonderd mensen die werken bij particuliere beveiliger G4S Care & Justice Services. Door bezuinigingen - en daardoor het sluiten van gevangenissen - wordt dit bedrijf per 1 juli niet langer ingehuurd. De werknemers houden toezicht in gevangenissen of bemannen bijvoorbeeld de portiersloge.

Bedrijf en bonden werden het niet eens over een sociaal plan. De vakbondsleden zijn vooral boos over de financiële regeling die ze krijgen aangeboden.

De bonden hebben van tevoren met het detentiecentrum overlegd om de veiligheid in het detentiecentrum te waarborgen. De directie van G4S brak vrijdagavond het overleg af en is tot op heden niet ingegaan op de eisen van de werknemers, melden de bonden van FN, CNV en De Unie.