Nieuws/Binnenland
998522
Binnenland

CU wil afstand moslims van omstreden imam

De ChristenUnie (CU) heeft Nederlandse moslimjongeren opgeroepen afstand te nemen van de Britse imam Haitham al-Haddad, die vrijdagavond een lezing in Almere geeft. In een open brief noemt de ChristenUnie het verbijsterend dat de jonge moslims de loftrompet steken over de omstreden al-Haddad.

De ChristenUnie wijst erop dat al-Haddad twee jaar geleden ook in Nederland was en dat hij toen zeer omstreden uitspraken deed. „Hij stelde dat in zijn ideale, islamitische samenleving er voor iedereen die de islam verlaat maar één straf denkbaar is, namelijk de doodstraf”, aldus de CU. De partij vindt het onbegrijpelijk dat de moslimjongeren in Almere, die al-Haddad hebben uitgenodigd, onder meer schrijven dat de imam „een zeer positieve invloed op jongeren heeft”.

De CU noemt de uitspraak van al-Haddad een aanmoediging voor moslims om ex-moslims te bedreigen. Een woordvoerder van de partij liet weten dat enkele CU-leden vrijdagavond naar de bijeenkomst in Almere gaan om met de islamitische jongeren te praten over fundamentele waarden van de samenleving.