Nieuws/Binnenland
998648
Binnenland

Overval op juwelier met stormram

De politie maakt jacht op vier mannen die vanmiddag een Amsterdamse juwelier hebben overvallen. De gewapende criminelen maakten daarbij gebruik van een stormram.

Het viertal sloeg toe bij juwelier Bektas Kuyumcusu op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Volgens een winkelier er tegenover is er ook geschoten. Niemand raakte gewond. De daders gingen er met vier tassen vol juwelen en sieraden vandoor op scooters. Die zijn korte tijd later in de omgeving teruggevonden, maar van de overvallers ontbreekt nog elk spoor.

De politie vraagt via Burgernet uit te kijken naar de verdachten.  Het gaat om twee blanke jongens, van wie er één ongeveer 18 jaar is een grijs vest draagt. De tweede blanke jongen zou een stormram bij zich hebben gehad. De andere twee verdachten zijn licht getint. Een van deze twee verdachten is ook ongeveer 18, heeft een slank postuur, droeg een zwarte doek voor zijn gezicht en heeft een donkerblauwe jas aan.

Juwelier Bektas Kuyumcusu werd vorig jaar oktober ook al slachtoffer van en gewapende overval. Toen roofden drie gewapende en gemaskerde mannen onder bedreiging de zaak leeg.