Nieuws/Binnenland
998649
Binnenland

Kinderpleisters waren wens van overleden meisje

De vijfjarige Zoë kon het zelf niet meer meemaken. De ouders van het overleden meisje laten haar laatste wens in vervulling gaan door geld in te zamelen om kinderen in ziekenhuizen mooie pleisters te geven. Zoë overleed op 21 januari aan een hersentumor.

"Ze snapte er helemaal niets van dat er geen kinderpleisters zijn", vertelt moeder Caroline Baay aan Omroep Brabant. "Toen zei ik dat we centjes zouden gaan inzamelen om pleisters van te kopen. Een week later vroeg ze me al of we centjes hadden gekregen."

Helaas ging de gezondheid van Zoë daarna snel achteruit en zijn haar ouders na haar overlijden de actie begonnen. Volgens Baay loopt de actie ontzettend goed. De ouders zijn een Facebookpagina begonnen en die heeft inmiddels ruim 2600 likes. "Daarnaast hebben we 7000 euro gedoneerd gekregen. Het gaat heel snel", aldus Baay. Hun doel is om eerst de afdeling oncologie van het Amphia ziekenhuis in Breda te voorzien van kinderpleisters, in de hoop dat ze hun actie later kunnen voortzetten in andere ziekenhuizen.

De actie geeft de ouders van Zoë steun in het rouwproces. Baay: "We hebben heel veel verdrietige momenten, maar van deze actie krijgen we ook kracht en energie."

Bekijk het filmpje van Omroep Brabant over de wens van Zoë.