Nieuws/Binnenland
998662
Binnenland

Chaos in avondspits op A12 en A2

Ongelukken in de spits hebben donderdagavond voor veel vertraging gezorgd op de snelwegen. Vooral op de A12 richting Den Haag en de A2 richting Utrecht was het mis.

Op de A2 zijn twee vrachtauto's en vermoedelijk zeven personenauto's betrokken bij een aanrijding, zegt de politie. Alle rijstroken vanuit Amsterdam in de richting van Utrecht werden afgesloten tussen Vinkeveen en Breukelen. Alleen de vluchtstrook is beschikbaar. Volgens de ANWB is het ter plekke chaotisch, en rijden mensen door de berm. De weg zou rond kwart voor tien donderdagavond open moeten gaan, aldus Rijswaterstaat.

Ook de A12 van Utrecht naar Den Haag is donderdagavond tussen Zoetermeer en Nootdorp een tijdlang afgesloten geweest na een zwaar ongeval met zes voertuigen. Een van de auto's sloeg over de kop en ligt op zijn dak op de rijbaan, zo meldde de VerkeersInformatieDienst (VID). Er is bij Zoetermeer inmiddels een kilometerslange file ontstaan. Verkeer wordt omgeleid via onder meer de A13 en de A20. Rond een uur of kwart voor acht gebeurde er ook bij Bodegraven (in de richting van Den Haag) een ongeval.

Eerder op de dag was het ook al raak op de A12, toen er een ongeval gebeurde bij het knooppunt Lunetten bij Utrecht. De rijstroken waren daar juist vrijgegeven toen de zes voertuigen bij Nootdorp op elkaar botsten.