Nieuws/Binnenland
998703
Binnenland

'Partner Ingrid Visser trok wapen'

Een van de Roemeense verdachten van de moord in Zuid-Spanje op het Nederlandse stel Ingrid Visser en Lodewijk Severein heeft de Spaanse justitie donderdag verteld dat Severein een vuurwapen trok in een discussie met onder anderen hoofdverdachte Juan Cuenca. Toen zou een Oost-Europeaan die Danikovich of Danko zou heten, het vuur hebben geopend en het paar hebben doodgeschoten.

De Roemeense verdachte Valentin Ion voert met Danko plotseling een nieuwe verdachte op als de echte dader. Ion wordt er samen met zijn landgenoot Constantin Stan van beschuldigd de moord op het stel in een afgelegen woning niet ver van de stad Murcia te hebben gepleegd in opdracht van Cuenca. Visser had eerder volleybal gespeeld voor een club waar Cuenca manager was. Die zou zakelijke geschillen met het Nederlandse stel hebben.

Ion bleef voor zover bekend net als andere verdachten in de moordzaak erg zwijgzaam. Maar hij heeft nu in zijn verklaring ook 14 mei 2013 als de dag van de dubbele moord omschreven en bekend erbij aanwezig te zijn geweest.

Zijn landgenoot Stan was er niet bij volgens Ion. Stan dronk boven alcohol en het paar is beneden in het huis in Molina de Segura om het leven gebracht. Dat was volgens Ion omdat Severein agressief werd en een wapen trok. De dader en andere aanwezigen handelden volgens hem uit zelfverdediging.