Nieuws
998728
Nieuws

OPROEP

Telegraaf zoekt schipbreukelingen

De Telegraaf Vaarkrant twijfelt enigszins aan het verhaal van visser Jose Salvador Alvarenga (37) die ruim een jaar op zee zou hebben rondgedreven. De inmiddels wereldberoemde schipbreukeling zag er relatief gezond uit toen hij enkele dagen geleden werd opgepikt op het verlaten Ebon atol in de Stille Oceaan. Misschien is het verhaal waar, misschien tuinen we er met z´n allen in.

De Telegraaf Vaarkrant zou graag in contact komen met Nederlanders die maar een fractie hebben meegemaakt van wat Jose Salvador Alvarengo zegt te hebben doorstaan. Zij kunnen het beste een mening geven over het schokkende verhaal van de Mexicaanse visser. Maar om die vraag te stellen moeten we eerst in contact komen met Nederlandse schipbreukelingen.

Ronddrijven

En niet zomaar schipbreukelingen. Enkele tientallen Nederlanders kunnen verhalen vertellen over het zinken van hun boot, waarna ze kort daarop werden gered. Maar de Telegraaf zoekt Nederlanders die na het zinken van hun boot dagenlang ronddreven op zee zonder zicht op redding.

Eenzame zandbank

Misschien zijn er onder de ruim zestien miljoen Nederlanders, en we waren en zijn tenslotte een maritieme natie, zelfs enkelen die als schipbreukeling aanspoelden op onbewoonde eilanden, of dat nou tropische atollen waren of verlaten rotspunten in de Poolstreken of een eenzame zandbank in de Noordzee.

Niet verloren gaan

Kent u een Nederlander met zo´n verhaal die nog leeft? Bent u het misschien zelf? Stuur uw verhaal per email op naar de redactie van De Vaarkrant. Wanneer het om relevante informatie gaat zal de redactie contact met u opnemen. We hopen niet op veel reacties, die komen er toch niet. Wel hopen we op die ene Nederlander die met een verhaal komt dat simpelweg niet verloren mág gaan.