Nieuws
998750
Nieuws

FIOD pakt 'criminele dienstverleners' op

De FIOD heeft dinsdag op Cyprus en in Den Haag, twee mannen aangehouden die met zakelijke en financïële trucs mensen hielpen om uit het zicht van de Belastingdienst en justitie te blijven. Volgens justitie zijn er miljoenen verborgen gebleven.

Het gaat om Toine M. (44), de lijsttrekker van de Libertarische Partij, en zijn collega Marc E. uit Den Haag. Samen werkten ze voor het bedrijf Haags Juristen College (HJC).

M. werd aangehouden op Cyprus. Hij zal naar Nederland worden overgeleverd. Het voorarrest van E. is vrijdag met 2 weken verlengd.

De verdachten hadden volgens het Openbaar Ministerie (OM) samen een bedrijf dat voor klanten illegaal bestuurde Limiteds (een soort bv's) oprichtte. Ook zou het tweetal klanten hebben geholpen met onder meer het plegen van fraude, fiscale misdrijven en valsheid in geschrifte. Op Cyprus zijn een woning en een kantoor doorzocht. In Nederland doorzocht de FIOD een woning en een bedrijfspand in Den Haag en een woning in Zoetermeer. Er is beslag gelegd op administratie en een nog onbekend bedrag aan contant geld.

Het onderzoek kwam op gang na een aangifte van De Nederlandsche Bank. Hoeveel klanten de beide mannen zouden hebben gehad, is nog niet bekend.