Nieuws/Buitenland
998791
Buitenland

Politie schiet naakte kannibaal dood

De politie heeft in Delray Beach, Florida een man doodgeschoten die willekeurige voorbijgangers aanviel. Bij een van zijn slachtoffers nam hij diverse happen uit diens gezicht.

De 28-jarige Anesson Joseph, een beer van een vent, liep naakt, schuimbekkend en grommend over straat. Hij leek compleet van de wereld. Zonder enige aanleiding viel hij eerst een 66-jarige gepensioneerde politieagent aan. De man raakte zwaargewond. Daarna mishandelde hij diens 10-jarige zoontje.

Joseph stortte zich vervolgens op de 18-jarige Tony Grein die toevallig met zijn 16-jarige zus voorbij liep. Grein probeerde zich te verdedigen met een stanleymesje, maar kon niet voorkomen dat de compleet doorgedraaide Joseph een paar happen uit zijn gezicht nam.

De man was duidelijk onder invloed van iets. Getuigen van de gruwelijke aanval vertellen dat het wel leek alsof de wildeman over superkrachten beschikte. Ook Grein vertelde naderhand dat Joseph geen enkele pijn leek te voelen toen hij hem uit zelfverdediging stak met het mesje. ,,Hij begon me meteen te bijten. Ik was volkomen in shock. Hij leek ook wel onoverwinnelijk." Grein zijn gezicht is flink gehavend, maar hij maakt het naar omstandigheden goed.

De politie heeft Joseph uiteindelijk doodgeschoten. Agenten hadden hem eerst nog in bedwang proberen te houden met een stroomstootwapen, maar daar reageerde hij ook niet op. Toen hij vervolgens schreeuwend op hen afstormde, zagen ze geen andere uitweg dan hem neer te schieten.

De politie onderzoekt nog wat hem tot zijn daad dreef. Het incident vertoont opvallende gelijkenissen met een zaak uit 2012. In Miami  werd toen de 31-jarige Rudy Eugene doodgeschoten nadat hij had geprobeerd een dakloze man op te eten. Ook Eugene was naakt en volledig van de wereld. Destijds werd gespeculeerd dat hij onder invloed zou zijn geweest van de gevreesde drug 'cloud nine', een middel dat wordt verkocht als badzout en zou aanzetten tot kannibalisme. Uit de autopsie bleek later dat dit niet het geval was.