Nieuws/Buitenland
998834
Buitenland

Vrouw pest zichzelf en moet de cel in

Voor het eerst moet er in Groot-Brittannië iemand de cel in voor 'trolling', het op internet treiteren van mensen. Opmerkelijk genoeg gaat het in dit geval om iemand die zichzelf pestte.

De 24-jarige Michelle Chapman maakte nepprofielen op Facebook in de naam van haar vader en haar stiefmoeder. Vervolgens stuurde ze zichzelf honderden haatberichten van een "zeer onaangename seksuele aard." Met die berichten stapte ze naar de politie.

Hoewel Chapman al eens eerder zoiets gedaan had, nam de politie haar aanvankelijk serieus. Haar vader en stiefmoeder werden gearresteerd en er volgde een onderzoek. Daar bleek echter uit dat de accounts op het adres van de vrouw zelf aangemaakt waren.

Volgens de aanklager wilde Chapman wraak nemen vanwege een ruzie met haar vader. De vrouw werd woensdag veroordeeld tot twintig maanden cel. Volgens haar man is Chapman juist het slachtoffer in de situatie. "Ze heeft psychische problemen en dit is een roep om hulp. Die hulp heeft ze nu niet," zegt hij tegen de Daily Mirror.