Nieuws/Binnenland
998898
Binnenland

Amazon koopt maker Killer Instinct

Webwinkel Amazon heeft een opmerkelijke aankoop gedaan. Het bedrijf heeft gamesontwikkelaar Double Helix, bekend van ondermeer het recente nieuwe deel in de Killer Instinct-vechtgamereeks, overgenomen.

De overname voedt de geruchten dat Amazon bezig is met een spelcomputer die draait op besturingssysteem Android. Het zou een nieuwe uitbreiding van het Amazon-ecosysteem zijn, naast de Kindle-tablets en zijn eigen appwinkel.

Double Helix heeft voor de Xbox One een nieuwe versie van de klassieke vechtgame Killer Instinct gemaakt. Deze werd positief ontvangen door recensenten. Het spel houdt het midden tussen reguliere game die gekocht kan worden en 'free-to-play'. Het spel is namelijk gratis te downloaden en ook online te spelen, maar hierbij is slechts één personage inbegrepen. Om toegang te krijgen tot alle vechtersbazen, moet een uitbreidingspakket aangeschaft worden.

Amazon heeft al wel wat gametalent aan boord, maar Double Helix is de eerste studio onder zijn hoede die vooral bekend is van 'hardcore' games voor de serieuzere gamers.

Microsoft heeft inmiddels laten weten dat het via zijn interne Killer Instinct-team de game zal blijven ondersteunen.