Nieuws
998904
Nieuws

Schadevrije jaren autoverzekering nu keurig op polis

Misverstanden over schadevrije jaren bij autoverzekeringen moeten voortaan tot het verleden behoren. Verzekeraars zijn sinds dit jaar namelijk verplicht om deze informatie jaarlijks te vermelden op de polis van automobilisten.

Meer schadevrije jaren leiden in de regel tot een lagere verzekeringspremie. Maar sommige consumenten zijn er in de afgelopen jaren bij een overstap achtergekomen dat zij een hoger aantal schadevrije jaren hadden becijferd dan hun oude verzekeringsmaatschappij.

 

Onjuiste vergelijkingen behoren tot het verleden

„Vroeger was het altijd een heel gedoe om het juiste aantal schadevrije jaren te achterhalen. Nu vind je ze keurig op de polis terug. Onjuiste vergelijkingen op basis van verkeerde inschattingen behoren daarmee tot het verleden”, aldus directeur Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers.

 

Beschermers en ladders blijven

Autoverzekeraars blijven de vrijheid houden om gedurende de looptijd van een verzekering eigen voorwaarden te hanteren zoals ’bonusbeschermers’ of eigen bonus-malusladders. Deze extra’s kunnen bij het opzeggen van een polis niet naar een andere verzekeraar worden meegenomen.