Nieuws/Binnenland
998909
Binnenland

Assassin’s Creed: Freedom Cry gaat solo

Assassin’s Creed: Freedom Cry was sinds december al beschikbaar als downloadbare content voor Assassin’s Creed IV Black Flag. Maar Ubisoft heeft besloten deze nu los te koppelen van de hoofdgame en vanaf 19 februari als aparte game aan te bieden voor de PlayStation 3 en 4.

Assassin’s Creed IV Black Flag is dus niet langer vereist om met Freedom Cry aan de slag te kunnen gaan. Vanaf 25 februari verschijnt de game ook voor pc. Over de Xbox-consoles wordt geen woord gerept door de Franse gamesuitgever.

Freedom Cry vertelt het verhaal van de als slaaf geboren Adewale; ooit een piraat, nu een volleerd Assassin en roemrijk lid van het broederschap. Hij strandt in het 18e-eeuws Haïti, de thuishaven van de meest brute slavernij in West-Indië. In een poging terug op zee te komen, helpt Adewale de lokale bevolking in ruil voor bemanning en een schip.

Hoe meer hij vecht voor de vrijheid van de slaven, des te meer raakt hij betrokken bij de slavengemeenschap en zo komt hij oog in oog te staan met zijn verdorven verleden. Adewale duikt met zijn nieuwe crew en wapens de strijd in om slaven te bevrijden, vijanden te verslaan en zodoende meedogenloos gerechtigheid te brengen naar de plantages.