Nieuws/Binnenland
998953
Binnenland

Omstreden rijschoolhouder spreekt

Said C., die over alle examenvragen voor het theorie-examen van het CBR zou beschikken en zo zijn leerlingen stuk voor stuk laat slagen, heeft een video online gezet waarin hij uitgebreid ingaat op een PowNews-item. In het item reageerde onder meer oud-verkeersofficier Koos Spee geschrokken op het nieuws dat C. nog steeds actief zou zijn.

"We krijgen nu bestuurders op straat die niet weten wat de borden betekenen en niet weten dat een fietser van rechts voorrang heeft. Mijn kleinkinderen gaan ook op de fiets naar school," aldus Spee in de uitzending. Volgens C. zou de oud-verkeersofficier beter moeten weten. "Hij weet dondersgoed dat ik geen rijbewijzen afgeef. Ik leid alleen maar op voor het theorie-examen. De examinator beslist uiteindelijk of een kandidaat wel of niet slaagt," vertelt C. in het filmpje dat woensdag op Facebook is geplaatst en massaal wordt bekeken.

"Het CBR neemt alle signalen serieus," schrijft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen over de praktijken van Said C.. "Wij stellen ons op de hoogte van opleidingsprogramma’s en de lesmethodes van opleiders waar deze signalen over binnenkomen. Tot op dit moment heeft het CBR uit onderzoeken geen activiteiten waar genomen die aan te merken zijn als strafbare feiten," meldt het CBR in een document dat woensdag via de site beschikbaar was.Dinsdag werden drie mannen uit Den Haag opgepakt, omdat zij mogelijk op grote schaal gefraudeerd hebben met theorie-examens voor rijbewijzen. C. behoort niet tot deze drie arrestanten, weet PowNews. Vorig jaar berichtte deze krant dat in de auto van Said C. een vuurwapen was gevonden. C. stelde toen dat er niks aan de hand is. Met het wapen zou hij niks te maken hebben.