Nieuws/Binnenland
998962
Binnenland

'Erkenning voor het leed dat is aangedaan'

Slachtoffers zien in de uitspraak van de tuchtrechter tegen ex-neuroloog Ernst Jansen erkenning voor het leed dat ze is aangedaan. „Een betere uitspraak had niet gekund”, zei letselschade-expert Yme Drost vrijdag.

Hij sprak in een eerste reactie van een ontlading. „In een woord fantastisch. Jansen zei ooit nooit meer als arts werkzaam te willen zijn. Toch troffen journalisten hem aan het werk als arts in Duitsland. Met deze uitspraak kan hij nooit meer in Europa werkzaam zijn in zijn beroep. Jansen is een ernstig falende arts en deze vijf klagers stonden daar symbool voor.”

Joke Prins, bij wie ten onrechte de diagnose MS is gesteld, was blij dat er nu eindelijk duidelijkheid is. „De eerste slag hebben we gewonnen”, zei ze in tranen. Ex-patiënt Martin Kamstra kreeg jarenlang onterecht botoxinjecties in zijn voetspieren geïnjecteerd. Hij loopt sindsdien op krukken. „Vandaag heb ik voor het eerst gehoord dat de diagnose onjuist was. Ik ben altijd voorgelogen. Ik voel me een stuk beter nu dit is uitgesproken.”